Zoek:
Onze webshop is Merkwaterbed.nl, een site die alles biedt voor de overtuigde waterbedslaper. Wilt u naar deze webshop worden doorgeschakeld? Ja
Sluiten.
 
Boodschappenlijstje Dreamzzz.
Drie gezellige winkels die onderling verschillen, onder meer wat betreft het aanbod in merken. In alle winkels vind u Auping, ClimaComfort, Comfortzone, 
seniorenledikanten en bedtextiel.

Exclusief in Den Haag: Pullman, Tempur en Velda. Geen waterbedden in deze vestiging!

Exclusief in Voorburg: Eastborn, Sand, Lunalife, Stretch Top en Poseidon waterbedden, M-Line en Merkenoutlet.

Exclusief in Rijswijk: Stretch Top waterbedden, Poseidon waterbedden, M-Line en Pullman.

Rug- en nekklachten

Nuchter beschouwd is uw bed geen medicijn. Rug- en nekklachten kunnen tal van oorzaken hebben en uw bed kan al die problemen waarschijnlijk niet oplossen.
Wel kan een verkeerd bed uw problemen verergeren en een goed gekozen bed zal enige verlichting van de klachten brengen. Want wie goed slaapt voelt dan in ieder geval gedurende die kostbare uren niets....

Het is van belang dat uw ruggengraat zich tijdens de slaap kan ontspannen en dat kan alleen als uw bed u goed kan dragen, in evenwicht weet te houden. Hoe zwaarder u bent, hoe steviger de matras dus moet zijn.

Hoe breder uw schouders: hoe dikker het kussen dat uw hoofd moet ondersteunen.
En verder: het waterbed is bij sommige rugklachten een uitkomst, maar sommige nekklachten kunnen erdoor verergeren. Het waterbed oefent overal gelijke druk uit en dat kan zowel een voor- als een nadeel zijn.

Een traagschuim (slow foam) matras lijkt in een aantal opzichten op een waterbed, het ondersteunt in elk geval goed.
 

Een pocketveer of binnenveringmatras met verschillende comfortzones biedt ook goede perspectieven, want het gaat er voornamelijk om dat uw ruggengraat zich kan ontspannen, dat de tussenwervelschijven water op kunnen nemen en zich herstellen van een zware dagtaak (die schijven nemen zoveel water op dat u na het opstaan meer dan een cm langer bent dan bij het slapengaan...).

Kies bewust, kies zorgvuldig, u wilt geen middel onbeproefd laten om van uw problemen verlost te raken, dus neem de tijd om na te gaan welk slaapsysteem uw rug het meest ontziet.

Nog een tip: kom 's morgens een bed kiezen. Dan bent u fit en scherp, dan is het beter oordelen en testen. Daarbij: kies voor een combinatie matras/bedbodem, maar in ieder geval ook voor bijpassende kussens!

Gemiddeld doen 'we' veel te lang met onze kussens. Daarbij komt dat die lang altijd ook niet goed zijn afgestemd op de matras waarop we liggen en onze lichaamsbouw. Neem er de tijd voor om een goed kussen te kiezen. Bezuinig evenmin op geld: uw gezondheid is het waard. Zelfs het duurste kussen kost u per nacht dat u er plezier van heeft, hoogstens enkele centen!