Lattenbodems

De lattenbodem is heel populair bij onze oosterburen, maar dit type matrasdrager heeft ook in ons land veel fans. Bijvoorbeeld onder mensen die voor een verstelbaar bed hebben gekozen.

Niet echt een lattenbodem, maar wel sterk daarmee vergelijkbaar: de schotelbodem.

  • Persoonlijke advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service

Lattenbodems
Lattenbodems zijn populair, omdat ze goed ventileren en omdat ze zo uitstekend geschikt zijn voor verstelbaar slapen. Lattenbodems zijn vaak nogal voordelig en dat is voor menigeen een extra pluspunt, maar voorzichtigheid is geboden, zeker als het verstelbare bedden betreft. De onderlinge verschillen in lattenbodems zijn namelijk groter dan die van onverschillig welk ander type bedbodem ook.

Waarop te letten?
Waarop te letten? Je mag van een goede lattenbodem minimaal verwachten dat alle draaglatten onafhankelijk van elkaar aan twee zijden zwevend zijn opgehangen. De latten mogen niet te stijf zijn, omdat je anders net zo goed op een plank kunt gaan liggen, maar teveel doorbuigen is ook niet goed.

Fabrikanten
Sommige fabrikanten zorgen ervoor dat de latten in het midden (ter hoogte van je heupen) wat zwaarder zijn uitgevoerd. Soms is de stevigheid van de latten ook individueel instelbaar, dan kun je (of wij doen het voor je) de lattenbodem aanpassen aan jouw eigen gewicht en jouw voorkeuren. Het zal duidelijk zijn: een lattenbodem is een goed alternatief voor de boxspring of de spiraalbodem, maar je doet er goed aan je persoonlijk en deskundig voor te laten lichten.

Latexmatras
De lattenbodem is geschikt voor elk type matras, maar favoriet is vooral de latexmatras, omdat de lattenbodem goed ventileert en de latexmatras een goede ventilatie nodig heeft.