Auping

Een smid uit Deventer komt de eer toe de spiraalbodem te hebben ontwikkeld. Johannes Albertus Auping kreeg in 1888 van het Deventer’ ziekenhuis het verzoek om bedden te leveren die hygiënischer moesten zijn dan de toen populaire stromatras. Hij ontwierp een stalen frame met daarin een matrasdrager van gevlochten staaldraad. Ademend, hygiënisch en uniek, want niemand anders was op dat idee gekomen.

In 1890 leverde Auping zijn eerste bedden aan het Amsterdamse Burgerziekenhuis met een verbeterde, want verende matrasdrager van staaldraad.

In 1912 legde Johannes Albertus de eerste steen voor een fabriek die tot op heden bestaat en die nog steeds in Deventer is gevestigd, al is het inmiddels wel op een andere locatie. Zijn uitvinding heeft een grote vlucht genomen en Auping is uitgegroeid tot een internationaal opererende beddenfabrikant.

Je vindt de bedden van Auping in onze winkel in Den Haag.

Test de Vivo (7.6), de Adagio (7.3), de Cresto (7.2) of de Inizio (7.2): tussen haakjes de hoge cijfers van de Consumentenbond. We hebben ze voor je klaar staan.
  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service


Hoewel Auping tegenwoordig ook boxspring combinaties maakt, blijft de reputatie van het merk toch nog sterk verbonden met de spiraal bedbodems die tegenwoordig niet meer lang- maar breed gespannen zijn en die in de loop der jaren steeds verder zijn geperfectioneerd.


Auping is ook legendarisch geworden door als eerste een design ledikant-matrascombinatie te laten ontwikkelen: de Auronde. Ook in dat opzicht is het bedrijf een ware pionier.


De Haagse vestiging van Dreamzzz heeft een royaal assortiment van de ‘koninklijke’ Auping staan.