Gewrichtspijn/stramme gewrichten

Gewrichtspijn is vaak het chronische gevolg van aandoeningen als artritis, reuma of ouderdomslijtage. Voor stramme gewrichten geldt in zekere mate hetzelfde.

In elk geval is het van belang je gewrichten zoveel mogelijk te ontzien en niet nodeloos te belasten. Ook ’s nachts niet.

Je matras zal je daarom egaal moeten ondersteunen, daarbij drukpunten en beknellingen vermijden.

Waarschijnlijk ben je het beste af met een goede boxspringmatras met topper, maar een traagschuim (‘Nasa’) matras of waterbed kan net zo goed verlichting bieden.

Het waterbed heeft als voordeel dat het warm is in de winter, waardoor je gewrichten op temperatuur kunnen blijven en de droge warmte van het bed opnemen.

Traagschuim matrassen hebben enkele voordelen met het waterbed gemeenschappelijk, zoals egale ondersteuning, maar ze zijn aanmerkelijk koeler, met name in de wintermaanden.

Met jouw klachten moet je afkoeling juist zien te vermijden, draag daarom ruim vallende nachtkleding en – vooral – voorkom koude voeten.

 

Een verstelbaar bed verlicht de gewrichtspijn niet, maar het maakt het in- en uitstappen wel veel gemakkelijker. Vooral het laatste is beter te doen als het bed in een zitstand wordt gezet.

Een andere manier om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken: kies voor een hoger bed, zodat je minder hoeft te bukken bij het gaan liggen en niet zo hoog overeind hoeft te komen bij het opstaan.

Een hoger bed is ook gemakkelijker op te maken.

  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service