Allergie

De een is allergisch voor wol, de ander voor synthetische stoffen of voor pollen, maar de allergie voor huisstof komt misschien nog wel het meest voor. Heb jij te maken met één of meer van die allergieën? Er zijn verschillende mogelijkheden om de gevolgen daarvan te beperken of zelfs te reduceren tot praktisch nul.

Anti allergeen beddengoed

Bij Dreamzzz verkopen we onder meer non-allergeen bedtextiel, dekbedden, lakens, tijken, overtrekken. We informeren je graag. Een groter en algemener probleem is de stofmijt. Dat minuscule beestje komt in alle bedden voor. Het leeft van huidschilfers en van schimmel en het houdt zich graag op in tijk of matras. De mijt zelf is niet het feitelijke probleem, het zijn de uitwerpselen daarvan die ons op de luchtwegen werken en die irriteren.

Tips voor huisstofmijt

Zuig je tijk daarom geregeld goed uit en kies anders voor een wasbare variant daarvan. We informeren je graag over de mogelijkheden. Een gladde slaapkamervloer die je geregeld stofzuigt is te prefereren boven zachte vloerbedekking, waarbij moet worden aangetekend dat zachte vloerbedekking stof kan binden. Dat kan een voordeel zijn. In elk geval: geregeld stofzuigen. Doe dat ook met je kussens (stofzuigen) en was/ververs de slopen geregeld.

Hoe herken ik huisstofmijt?

Je kunt een huisstofmijt allergie herkennen aan de volgende punten:

  • Je ervaart allergische reacties, zoals niezen, tranende ogen, huiduitslag of een loopneus, zodra je in contact komt met plekken waar de huisstofmijt vaak voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan bedden, kussens, tapijten of gordijnen.
  • Je ziet kleine witte plekjes op je kussens of matrassen. Dit zijn de uitwerpselen van de huisstofmijten.

Om zeker te weten dat het om een huisstofmijt allergie gaat kun je een allergietest doen om de exact oorzaak te achterhalen. Wij geven je graag advies over de mogelijkheden in bedden, matrassen en beddengoed als u last heeft van een huisstofmijt allergie.

Hoe voorkom ik huisstofmijt?

Hoe voorkom je dat de mijten zich in jouw matras nestelen? Eigenlijk is dat onmogelijk. Je kunt natuurlijk een waterbed nemen, dat is ontoegankelijk voor de mijt. Een goed wasbare tijk erop en jouw hygiëne is gewaarborgd.

Er is tegenwoordig nog een andere effectieve oplossing, geschikt voor conventionele matrassen: goed wasbare hoeslakens die zijn voorzien van een ondoordringbare, maar toch goed ademende coating of –voering. Die coating beschermt de matras tegen mijten en vocht, maar niet ten koste van het slaapcomfort! Niet zweterig, wel effectief tegen de mijt. Vraag ons er naar!

Antibacteriële matras

De hiervoor beschreven maatregelen zijn in bijna alle gevallen voldoende gebleken om het stofmijt probleem binnen de perken te houden. In uitzonderlijke gevallen kun je alsnog overgaan tot de aanschaf van antibacteriële matras(sen) en of kussen(s). We lichten je in graag over de mogelijkheden daarvan, maar één ding is zeker: de huisstof mijt valt nooit helemaal te vermijden.

  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service