Overgewicht/obesitas

Overgewicht

Mensen met een ‘pondje meer’ krijgen te maken met tal van problemen waar slanke personen geen idee van hebben. Wie veel te dragen heeft belast daarmee het complete bewegingsapparaat, maar vooral rug en knieën hebben meer te lijden. Daarnaast oefent het gewicht ook meer neerwaartse druk uit op de matras en op dat deel van het lichaam dat daarmee in contact komt.
Voor zware mensen is een matras nodig die weerstand kan bieden, een harde matras dus, waarin je niet te veel kunt wegzakken. Stevige conventionele matrassen zijn er genoeg, maar toch zullen ze allemaal op termijn problemen krijgen met een dagelijkse belasting van (veel) meer dan 100 kg. Schuimstof- en binnenveringmatras slijten sneller dan normaal, de matras zal eerder moeten worden vervangen om voldoende steun te kunnen blijven geven.
Een andere optie, op termijn voordeliger: een speciaal waterbed! Het is misschien even wennen aan het idee, maar een waterbed heeft veel voordelen voor mensen met overgewicht. Water laat zich namelijk niet samendrukken en het wordt niet ‘moe’ jouw gewicht te dragen. Voor jou het meest geschikt: de Poseidon Perfect Motion, dat is een combinatie van een ‘normaal’ bed en een waterbed. In de watermatras zit namelijk een piramidevormig geprofileerde plaat schuimstof opgesloten die het water bindt en in bedwang houdt. Daarom ligt deze matras ongekend stabiel, krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt als bijkomend voordeel stap in koude maanden in een warm bed en in warme maanden in een koel bed.
De Perfect Motion van Poseidon is er in drie verschillende stabilisatievormen. Hoe zwaarder je bent, hoe hoger de stabilisatiegraad moet zijn!
Klik hier voor nadere informatie.

 

  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service