Slapeloosheid komt niet zoveel voor als vaak wordt gedacht. Oudere mensen doen vaak een middagdutje, sporters en andere superpresteerders soms ook. Die uren kun je van de benodigde nachtrust aftrekken.
Er zijn daarnaast veel mensen die denken te hebben gewaakt, terwijl ze in dromenland verkeerden. Kortom, meestal valt het wel mee met dat ‘hele nachten wakker gelegen’.
Wat nog niet wil zeggen dat je lekker hebt geslapen en ontspannen wakker wordt.
Toch kan het voorkomen dat je echt aan slapeloosheid lijdt, door spanningen, zorgen of nog een andere oorzaak, zoals (chronische of incidentele) pijn bijvoorbeeld.
Iedere oorzaak heeft een eigen remedie, maar dit zijn de basisregels die slapeloosheid helpen voorkomen of beperken:
Is de oorzaak van jouw slapeloosheid te wijten aan je bed dat te zacht, te hard, te oud is of anderszins niet voldoet? Laat je dan deskundig voorlichten in een van onze winkels. Neem er een ochtend de tijd voor, dan ben je alerter dan in de middag. Overweeg van slaapcomfort te veranderen. Probeer eens een goed waterbed bijvoorbeeld, slowfoam (traagschuim) of een boxspring matras met topper in plaats van het bed dat je nu hebt.
Goed slapen is letterlijk van levensbelang en het heeft een grote invloed op je gezondheid en welzijn. Investeer er in, ook tijd!