Pullman

 

Pullman was een Amerikaanse pionier op het gebied van treinrijtuigen die hij comfortabeler maakte dan ooit. Het comfort van zijn rijtuigen werd legendarisch toen hij zijdezachte bedden in zijn slaapwagons liet installeren.

Professionele onderzoekers weten de matrassen van Pullman vaak op waarde te schatten. Zo kwamen de Pullman pocketveringmatrassen Silverline Premier (7.6) en de Pullman Silverline Excellence (7.3) als beste (Consumentengids) uit de test van juni 2016 tot maart 2017.

In onze vestigingen in Rijswijk en Den Haag staan ze op uw oordeel te wachten!

  • Persoonlijke advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service


Het succes van die bedden bleef niet beperkt tot de treinen. Hotels waren zeer geïnteresseerd in deze nieuwe, superieure vorm van slaapcomfort en ook buiten Amerika bleek er veel belangstelling voor te zijn. In 1937 werd op grond daarvan in Zwijndrecht de Pullman matrassenfabriek opgericht. Uiteraard moest vanaf het eerste moment voldoen aan de strenge eisen van ultiem vakmanschap.


Daarom kwamen Amerikaanse vaklieden hun overzeese collega’s de kneepjes van het vak leren. Met als doel het produceren van een geraffineerd verleidelijk eindproduct. Dat laatste kwam en komt nog steeds door de binnenvering die vanaf het eerste moment van uitzonderlijke klasse is. Door de binnenvering matras te combineren met een box die daarmee ook is uitgerust, bouwde Pullman een bed dat toen uitzonderlijk was, maar zodanig aan populariteit heeft gewonnen dat het bijna een synoniem is voor comfortabel slapen. En door tal van fabrikanten wordt aangeboden.


Ruim 80 jaar later is de reputatie van Pullman nog steeds groot. Wie eenmaal aan het Pullman comfort gehecht is geraakt, zal niet snel op een ander merk overstappen. Pullman was eens de uitvinder van de moderne boxspring combinatie en nog steeds maakt het bedrijf die reputatie dagelijks waar. Je vindt uitgebreide Pullman collecties in onze vestigingen Rijswijk en Den Haag.