Pullman

 

Pullman is ooit legendarisch geworden in Amerika, waar de naamgever van het merk de supercomfortabele slaapcabines van langeafstandstreinen inrichtte. Hij vond de binnenveringmatras uit in een tijd dat matrassen vooral nog gevuld werden met onder meer kapok of stro.

Ook nu nog staat Pullman garant voor topcomfort en we hoeven gelukkig niet naar de V.S. om onze Pullman matrassen en bedden in te kopen: Pullman wordt al lange tijd in ons eigen land gemaakt door professionals die hun vak verstaan. We zijn er trots op dit prachtige innovatieve merk met zulke mooie historische roots te kunnen presenteren in onze beide winkels.

In onze vestigingen in Rijswijk en Den Haag staan ze op uw oordeel te wachten!

 

  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service


Het succes van die bedden bleef niet beperkt tot de treinen. Hotels waren zeer geïnteresseerd in deze nieuwe, superieure vorm van slaapcomfort en ook buiten Amerika bleek er veel belangstelling voor te zijn. In 1937 werd op grond daarvan in Zwijndrecht de Pullman matrassenfabriek opgericht. Uiteraard moest vanaf het eerste moment voldoen aan de strenge eisen van ultiem vakmanschap.


Daarom kwamen Amerikaanse vaklieden hun overzeese collega’s de kneepjes van het vak leren. Met als doel het produceren van een geraffineerd verleidelijk eindproduct. Dat laatste kwam en komt nog steeds door de binnenvering die vanaf het eerste moment van uitzonderlijke klasse is. Door de binnenvering matras te combineren met een box die daarmee ook is uitgerust, bouwde Pullman een bed dat toen uitzonderlijk was, maar zodanig aan populariteit heeft gewonnen dat het bijna een synoniem is voor comfortabel slapen. En door tal van fabrikanten wordt aangeboden.


Ruim 80 jaar later is de reputatie van Pullman nog steeds groot. Wie eenmaal aan het Pullman comfort gehecht is geraakt, zal niet snel op een ander merk overstappen. Pullman was eens de uitvinder van de moderne boxspring combinatie en nog steeds maakt het bedrijf die reputatie dagelijks waar. Je vindt uitgebreide Pullman collecties in onze vestigingen Rijswijk en Den Haag.