Rug- en nekklachten

Nuchter beschouwd is een bed geen medicijn of therapie. Toch spelen je matras en je kussen een belangrijke rol bij het ontstaan/vermijden of oplossen van nek- en rugproblemen. Een verkeerd gekozen matras (het hoeft op zichzelf niet slecht te zijn, maar het past jou niet) kan er de oorzaak van zijn dat je voortdurend last krijgt van pijn in de onderrug.

Dan is het de hoogste tijd om jouw matras te vervangen door een passender type. Jouw kussenkeuze  is ook van belang. Het kussen moet ervoor zorgen dat jouw hoofd horizontaal in het verlengde van je  ruggengraat ligt, anders krijgt /houd je nekklachten.

Heeft je matras dan geen positieve invloed op rug- en/of nekklachten?

Wel degelijk! Een goede matras zal ervoor zorgen dat jouw ruggengraat zich tijdens het slapen volledig kan ontspannen en tot rust komen. Dat lukt alleen als de matras goed is afgestemd op jouw persoonlijke lighouding en vooral ook op je gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe steviger de matras zal moeten zijn om voldoende weerstand te kunnen bieden om de juiste balans tussen heupen en benen te bereiken. Er zijn veel matrassen die in zones zijn ingedeeld, ze bieden de meeste ondersteuning op de plaatsen waar je het zwaarst ben.

Wie chronische rugpijn heeft, zou de aanschaf van een waterbed kunnen overwegen. Het kan uitkomst bieden omdat het van nature een goede balans heeft. Maar in sommige andere gevallen kan een waterbed juist het tegenovergestelde bewerkstelligen. Laat je daarom grondig en professioneel voorlichten en ga niet over één dag ijs. Ga vooral na welke stabiliteitsfactor van waterbedden exclusief voor jou de juiste ondersteuning biedt. Er zijn grote onderlinge verschillen!

Traagschuim (nasa- of slow foam) heeft deels dezelfde eigenschappen als een waterbed, maar water is koel in de zomer en warm in de winter. De temperatuur van een traagschuim matras is niet in te stellen.

Voor al deze matrassen geldt: goed uitproberen, liefst ’s morgens! We hebben zowel M-Line als Tempur, de twee grote merken op het gebied van traagschuim. Tempur in Den Haag, M-Line in Rijswijk en Voorburg. Probeer maar!

Voor het kussen geldt: hoe breder je schouders, hoe dikker het kussen moet zijn om je hoofd in de gewenste positie te brengen.

Hoe lang lig je al op jouw kussen? Enig idee? De meeste mensen staan nauwelijks stil bij het belang ervan. Een te oud kussen kan niet goed functioneren.

Dat levert een probleem op want je kussen vervult een cruciale rol in je slaappatroon.

Twijfel je, kom dan in elk geval langs bij een van onze vestigingen. In de morgen, als je scherp bent en uitgeslapen. Probeer diverse kussens en kijk welke het best bevalt, dat wil zeggen: jouw hoofd voldoende ondersteunt en jouw nekspieren ontlast.

Goede kussens zijn niet voordelig, maar je hebt er dagelijks/nachtelijks plezier van. Bezuinig er niet op! Een goed kussen kost niet meer dan een paar centen per nacht.

Het moet je kostbare hoofd dragen, nacht in nacht uit, jaar in jaar uit, besteed er tijd en aandacht aan. Daar heb nog jarenlang plezier van!

  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service