Bedbodems

Bedbodems

Niets is zo belangrijk voor je slaapcomfort als de matras. Jij ligt op je matras, die je draagt en laat ontspannen. Maar waarop ligt je matras?

Niet op de grond natuurlijk, dat is niet alleen slecht voor je matras, maar ook voor je nachtrust. En matras hoort te liggen op een bedbodem (matrasdrager) en daarvan zijn er verschillende, elk met eigen specificaties, voor- en nadelen.

De lattenbodem

De lattenbodem is uitzonderlijk populair bij onze oosterburen, maar ook in ons land telt dit type matrasdrager veel aanhangers. De lattenbodem is er in vlakke en verstelbare vorm, maar het principe is steeds dat (beuken)houten latten (kunststof kan ook) de matras dragen. De latten zijn buigzaam, ze veren een beetje mee. Op plaatsen waar je zwaarder bent, is de lattenbodem soms verstevigd. De luxe varianten zijn instelbaar: je kunt de weerstand die ze bieden instellen zodat ze meer tegemoetkomen aan jouw smaak of gewicht. Natuurlijk stellen wij de latten graag voor je af! Wij hebben er verstand van. Waarop te letten bij de aanschaf? De latten moeten ‘zwevend’, d.w.z. onafhankelijk van elkaar in het frame zijn opgehangen. Soms zullen ze in hoogte verstelbaar zijn. Lattenbodems zijn er in diverse prijsklassen, maar wees voorzichtig: er zijn grote onderlinge kwaliteitsverschillen. Laat je door ons goed voorlichten.

De schotelbodem

De schotelbodem heeft veel gemeenschappelijke kenmerken met de lattenbodem. Vlak of verstelbaar: beide varianten zijn mogelijk. De schotelbodem dankt zijn naam aan de naar alle zijden beweegbare kunststof schotels die op de dwarslatten zijn aangebracht. Die ‘schotels’ zorgen ervoor dat de bedbodem naar alle kanten toe meebeweegt met de matras. Optimale flexibiliteit dus, wat deze matrasdragers bij uitstek geschikt maakt voor slow foammatrassen, zoals die van Tempur of M line. Door het open karakter van de schotels bieden ze de matras maximale gelegenheid om goed te ventileren.

bedbodem

De boxspring combinatie

De boxspring is de (meestal met stof beklede) matrasdrager die net als de matras zelf is voorzien van stalen veren (de springs). Deze constructie heeft veel voordelen: de matras wordt stevig maar toch soepel ondersteund, waardoor de levensduur ervan toeneemt. Ook staat het de matras toe te ademen, wat ook bevorderlijk is voor het comfort en de levensduur van je bed. De box is een uitvinding van Pullman en dat merk is er nog steeds groots in.
Een beklede box onder de matras die niet is voorzien van veren, is uiteraard geen boxspring, maar een eenvoudige box die met een dichte plaat wordt afgesloten. Niet goed, niet comfortabel, niet hygiënisch en dus een afrader.

Waterbed

Het waterbed heeft een eigen type matrasdrager. Vanwege het gewicht van de met water gevulde matras worden er eerst gewichtsverdelers geplaatst. Dat zijn kruislings gemonteerde spaanplaatplanken die op gelijke afstanden van elkaar worden geplaatst waarna het geheel wordt afgedekt met een dichte plaat van mdf. Het geheel wordt mooi afgewerkt met een plint. De bak die zo ontstaat wordt bekleed met een veiligheidsvoering omdat een waterbed uiteraard waterdicht moet zijn.

Dreamzzz bedden
Pullman Boxspring

Boxspring, ledikant of waterbed?

Bij ons kun je in de gezellige winkel van Rijswijk het verschil tussen een slow foam matras, een waterbed, een lattenbodem en een boxspring aan den lijve ondervinden. In Oegstgeest voeren we geen waterbedden, maar ook daar kun je de verschillen tussen allerlei bedbodems en matrassen zelf ontdekken.

Tegenwoordig kiezen veruit de meeste mensen voor de boxspring combinatie (Pullman, Polypreen e.a.) of voor een lattenbodem of een schotelonderstel. Het onderstel van een waterbed is van een aparte categorie omdat het onder meer bestaat uit en aantal gewichtsverdelers.

Heb je een voorkeur voor een ledikant als omlijsting van je bed? Dreeamzzz vertegenwoordigt diverse fabrikanten, variërend van heel klassiek tot modern design. Kies je hiervoor, dan is een lattenbodem of een schotelbodem de meest geschikte matrasdrager. Een waterbed kan ook met praktisch elk type ledikant worden gecombineerd.

Elk onderstel heeft zijn unieke eigenschappen, maar onthoud vooral dat de matras het meest wezenlijke onderdeel van je bed. Is die niet goed (genoeg meer) dan kan het onderstel van je bed dat nooit meer compenseren!

 

Maak je bewuste keuze

In onze vestiging Rijswijk kun je het verschil tussen diverse soorten slaapsystemen, zoals slow foam matras, een lattenbodem, een boxspring en een waterbed aan den lijve ondervinden.

Tegenwoordig kiezen veruit de meeste mensen voor de boxspring combinatie (Pullman, Polypreen, Norma e.a.) of een lattenbodem of een schotelbodem (Tempur). In onze Rijswijkse vestiging kun je ze proberen en onderling vergelijken. Ook het waterbed.

Dat is niet voor niets, want Dreamzzz wil je een compleet aanbod op het gebied van bedden doen en een waterbed hoort er nog steeds helemaal bij. Qua comfort en zeker wat levensduur betreft is een (merk)waterbed vaak superieur t.o.v. van tal van andere bedden. Zeker tegenwoordig. Toegegeven moet worden dat de verplaatsbaarheid van waterbedden gering is. Dat kan een handige doe-het-zelver echter wel doen en anders: voor een heel schappelijk bedrag doen wij het voor je! Inclusief het verhuizen van het ene adres naar het andere.

Het aandeel waterbedslapers in Nederland is afgenomen omdat er een periode slechte producten zijn verkocht door dubieuze verkopers. En door de tegenzin van winkeliers om het te verkopen. Een waterbed installeren is namelijk meer werk en vraagt gericht vakmanschap bovendien dan het plaatsen van een conventioneel bed.

Om deze en andere redenen zien veel beddenwinkels af van het verkopen en onderhouden van waterbedden. Gelukkig zien de vakbekwame installateurs van Dreamzzz niet op tegen het installeren van een waterbed en evenmin tegen de gecompliceerde installatie van uiteenlopende versies van de boxspring combinaties, al dan niet met verschillende motoren. Het is ons vak!

We staan achter al onze merken en installeren zorgvuldig en vakkundig elk type bed, van al onze merken.

waterbed temperatuur