Bekijk hier onze acties!                                                     Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Bedbodems

Bedbodems

Niets is zo belangrijk voor je slaapcomfort als de matras. Jij ligt op je matras, die je draagt en laat ontspannen. Maar waarop ligt je matras?

Niet op de grond natuurlijk, dat is niet alleen slecht voor je matras, maar ook voor je nachtrust. En matras hoort te liggen op een bedbodem (matrasdrager) en daarvan zijn er verschillende, elk met eigen specificaties, voor- en nadelen.

De lattenbodem

De lattenbodem is uitzonderlijk populair bij onze oosterburen, maar ook in ons land telt dit type matrasdrager veel aanhangers. De lattenbodem is er in vlakke en verstelbare vorm, maar het principe is steeds dat (beuken)houten latten (kunststof kan ook) de matras dragen. De latten zijn buigzaam, ze veren een beetje mee. Op plaatsen waar je zwaarder bent, is de lattenbodem soms verstevigd. De luxe varianten zijn instelbaar: je kunt de weerstand die ze bieden instellen zodat ze meer tegemoetkomen aan jouw smaak of gewicht. Natuurlijk stellen wij de latten graag voor je af! Wij hebben er verstand van. Waarop te letten bij de aanschaf? De latten moeten ‘zwevend’, d.w.z. onafhankelijk van elkaar in het frame zijn opgehangen. Soms zullen ze in hoogte verstelbaar zijn. Lattenbodems zijn er in diverse prijsklassen, maar wees voorzichtig: er zijn grote onderlinge kwaliteitsverschillen. Laat je door ons goed voorlichten.

De schotelbodem

De schotelbodem heeft veel gemeenschappelijke kenmerken met de lattenbodem. Vlak of verstelbaar: beide varianten zijn mogelijk. De schotelbodem dankt zijn naam aan de naar alle zijden beweegbare kunststof schotels die op de dwarslatten zijn aangebracht. Die ‘schotels’ zorgen ervoor dat de bedbodem naar alle kanten toe meebeweegt met de matras. Optimale flexibiliteit dus, wat deze matrasdragers bij uitstek geschikt maakt voor slow foammatrassen, zoals die van Tempur of M line. Door het open karakter van de schotels bieden ze de matras maximale gelegenheid om goed te ventileren.

Pullman Boxspring

Boxspring, ledikant of waterbed?

Bij ons kun je in de gezellige winkel van Rijswijk het verschil tussen een slow foam matras, een waterbed, een lattenbodem en een boxspring aan den lijve ondervinden.

Tegenwoordig kiezen veruit de meeste mensen voor de boxspring combinatie (Pullman, Eastborn e.a. of de spiraalbodem (Auping met name) vanwege het feit dat een waterbed moeilijk valt te verplaatsen (inderdaad) en dat het enig onderhoud behoeft (is ook waar).

Maar het is net zo goed zo dat het aandeel waterbedslapers in Nederland is afgenomen door de tegenzin van winkeliers om het te verkopen. Een waterbed installeren is meer werk en vraagt meer vakmanschap bovendien dan het plaatsen van een conventioneel bed.