Boxsprings

De boxspring combinatie is ooit uitgevonden door een Amerikaan, George Pullman die zijn slaaptreinen met topcomfort wilde uitrusten. Aan zijn bevlogenheid danken we de huidige comfortabele boxspring combinatie. 

  • Persoonlijk advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service

Pullman
Pullman stond dus aan de wieg van het meest succesvolle slaapconcept dat de wereld kent.

De allerduurste, meest luxueuze bedden die tegenwoordig worden gemaakt, ze zijn bijna altijd van dit type.

Duurder wil in dit geval niet altijd zeggen: beter. Veel dure bedden worden handgemaakt, maar dat hoeft niet altijd een voordeel te zijn. Kostbaarder is het wel.

Goedkoop kan een echte boxspring echter niet zijn, want het maken ervan is een bewerkelijk proces dat vakmanschap en precisie vergt en mooie materialen. Supervoordelige boxspring combinaties schieten te kort in kwaliteit.

Grote reputatie
Pullman heeft nog steeds een grote reputatie op het gebied van matrassen, met name wat betreft de binnenvering daarvan. Het is daarom geen wonder dat deze fabrikant zich heeft gespecialiseerd in het fabriceren van boxspring combinaties. Dat is daarom zo logisch omdat een boxspring combinatie in feite bestaat uit een verende ondermatras en een bovenmatras met binnenvering. Het geheel wordt eventueel nog afgedekt met een topmatras (sinds de introductie van Hästens is de topper in ons land helemaal hot). Dus: op dat soort bedden kan een matrasspecialist zich helemaal uitleven! En dat is precies wat ze bij dit mooie Nederlandse merk hebben gedaan.

Waar bestaat een goede boxspring uit
Een goede Pullman boxspring combinatie bestaat uit een stevig (vaak houten) onderstel, eventueel handmatig of elektrisch verstelbaar, dat een ondermatras ondersteunt die met stalen veren is opgebouwd. Daar bovenop komt de matras, met meestal een binnenwerk dat bestaat uit al dan niet apart verpakte pocketveren. Dat is het basisprincipe.

Innovaties Pullman matrassen
Pullman heeft verschillende innovaties en patenten op het gebied van juist de matrasbinnenwerken op haar naam staan en omdat het binnenwerk belangrijk is voor het comfort van jouw matras, is dat van betekenis. Zoals bijvoorbeeld de Inside Pocketveer, waar Pullman het alleenrecht op heeft. De Pullman binnenvering is van topniveau. Daarnaast verwerkt Pullman, net als veel duurdere merken, ook wilde zijde, paardenhaar, natuurrubber en de mooiste wol, katoen- en damastkwaliteiten in de matrassen die ook in deze fabriek met de hand worden gevuld en genopt.

Alleenrecht
Natuurlijk heeft Pullman inmiddels allang niet meer het alleenrecht op de boxspring combinatie; ook een merk als Auping en zelfs M-Line (meer bekend van de thermoplastische Nasabedden) hebben dit type bed in hun assortiment opgenomen. Het merk Eastborn levert goede boxsprings voor een sympathieke prijs. Het merk behoort tot hetzelfde Scandinavische concern als Pullman. We voeren Eastborn alleen in onze winkel in Rijswijk. Nog een fabrikant die vermeldenswaard is: het Belgische Velda. Aantrekkelijk geprijsde, veel geprezen (door consumentenorganisaties) comfortabele boxsprings. Velda heeft daarnaast een uitgebreide keuze in bekledingsstoffen, past zich daardoor gemakkelijk aan elke slaapkamerstijl aan.

Bekleding Pullman boxspring
Die bekleding is tegenwoordig belangrijker dan eerder het geval was, omdat de moderne Pullman boxspring vaak bestaat uit een gestoffeerde onderbox met daarop een in dezelfde stof afgewerkte matras. Daar bovenop komt dan nog een topmatras die is afgewerkt met damast of een andere stof in wit of heel lichte tint.

Slaapcomfort
De topmatras is grotendeels verantwoordelijk voor het slaapcomfort van jouw Pullman boxspring. Kies deze daarom met zorg. De topmatras doet meer dan je comfort bieden, het is ook een perfecte beschermer van de onderliggende matras die daardoor langer mee zal gaan.