Bekijk hier onze acties!                                                     Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Boxsprings

Boxsprings

De boxspring combinatie is ooit uitgevonden door een Amerikaan, George Pullman die zijn slaaptreinen met topcomfort wilde uitrusten. Aan zijn bevlogenheid danken we de huidige comfortabele boxspring combinatie.

Waar bestaat een goede boxspring uit?

Een goede boxspring (van Pullman bijvoorbeeld) combinatie bestaat uit een stevig (vaak houten) onderstel, eventueel handmatig of elektrisch verstelbaar, dat een ondermatras ondersteunt die met stalen veren is opgebouwd. Daar bovenop komt de bovenmatras, met meestal een binnenwerk dat bestaat uit al dan niet apart verpakte pocketveren. Dat is het basisprincipe.

Tegenwoordig worden boxspring combinaties vaak voorzien van nog een extra matras, de topper of topmatras. In dat geval zal de matras vaak zijn gestoffeerd met hetzelfde materiaal als waarmee de box is bekleed.

Soorten/maten/merken

Dreamzzz is een echte boxspringspecialist. We hebben er niet alleen veel verstand van, we hebben ook een groot assortiment van verschillende merken in huis. Pullman natuurlijk, de originele en nog steeds top! Maar onze Belgische leverancier Neopreen maakt ook fijne boxspring matrassen die erg aantrekkelijk zijn geprijsd. Je vindt ze in de winkel in Rijswijk.  Eastborn is een Nederlandse fabrikant met oog voor design en toch een aantrekkelijk prijskaartje (winkel Rijswijk). In Oegstgeest en in Rijswijk kun je ook kennis maken met de Norma boxsprings. Van oudsher een innovatief merk dat een heel eigen stijl heeft ontwikkeld.

Wil je voordelig uit zijn? Denk dan bijvoorbeeld aan de Grand Hyatt boxspring combinatie. Exclusief beschikbaar in onze vestiging Oegstgeest. In onze Haagse vestiging vind je met name Auping en Pullman boxspring combinaties van het hoogste niveau.

Bekijk onze producten

Ons assortiment verschilt per winkel. Hieronder wat boxsprings ter inspiratie.

Grote reputatie

Pullman heeft nog steeds een grote reputatie op het gebied van matrassen, met name wat betreft de binnenvering daarvan. Het is daarom geen wonder dat deze fabrikant zich heeft gespecialiseerd in het fabriceren van boxspring combinaties. Dat is daarom zo logisch omdat een boxspring combinatie in feite bestaat uit een verende ondermatras en een bovenmatras met binnenvering. Het geheel wordt eventueel nog afgedekt met een topmatras (sinds de introductie van Hästens is de topper in ons land helemaal hot). Dus: op dat soort bedden kan een matrasspecialist zich helemaal uitleven! En dat is precies wat ze bij dit mooie Nederlandse merk hebben gedaan.

Alleenrecht

Pullman mag de boxspring combinatie hebben uitgevonden, het alleenrecht op die vinding heeft het merk al lang niet meer. Er zijn heel veel beddenmerken die prachtige boxsprings maken, zoals Eastborn, dat een dochteronderneming is van Pullman, maar voordeliger geprijsd. Je vindt deze bedden in onze vestiging Rijswijk.
Daar kun je ook terecht voor een ander merk met een grote reputatie: Norma. Het is een tijd van de markt geweest, maar gelukkig weer helemaal terug met boxsprings met gepatenteerde binnenwerken. Probeer ze uit in onze vestigingen Rijswijk en Oegstgeest.
In Rijswijk kun je ook nog kennis maken met de Belgische boxsprings van Polypreen.

Innovaties Pullman matrassen

Pullman heeft verschillende innovaties en patenten op het gebied van juist de matrasbinnenwerken op haar naam staan en omdat het binnenwerk belangrijk is voor het comfort van jouw matras, is dat van betekenis. Zoals bijvoorbeeld de Inside Pocketveer, waar Pullman het alleenrecht op heeft. De Pullman binnenvering is van topniveau. Daarnaast verwerkt Pullman, net als veel duurdere merken, ook wilde zijde, paardenhaar, natuurrubber en de mooiste wol, katoen- en damastkwaliteiten in de matrassen die ook in deze fabriek met de hand worden gevuld en genopt.

Bekleding Pullmanboxspring

Die bekleding is tegenwoordig belangrijker dan eerder het geval was, omdat de moderne Pullman boxspring vaak bestaat uit een gestoffeerde onderbox met daarop een in dezelfde stof afgewerkte matras. Daar bovenop komt dan nog een topmatras die is afgewerkt met damast of een andere stof in wit of heel lichte tint. De topmatras doet meer dan je comfort bieden, het is ook een perfecte beschermer van de onderliggende matras die daardoor langer mee zal gaan.