Boxsprings

Boxsprings

De boxspring combinatie is ooit uitgevonden door een Amerikaan, George Pullman die zijn slaaptreinen met topcomfort wilde uitrusten. Aan zijn bevlogenheid danken we de huidige comfortabele boxspring combinatie.

Waar bestaat een goede boxspring uit?

Een goede boxspring (van Pullman bijvoorbeeld) combinatie bestaat uit een stevig (vaak houten) onderstel, eventueel handmatig of elektrisch verstelbaar, dat een ondermatras ondersteunt die met stalen veren is opgebouwd. Daar bovenop komt de bovenmatras, met meestal een binnenwerk dat bestaat uit al dan niet apart verpakte pocketveren. Dat is het basisprincipe.

Tegenwoordig worden boxspring combinaties vaak voorzien van nog een extra matras, de topper of topmatras. In dat geval zal de matras vaak zijn gestoffeerd met hetzelfde materiaal als waarmee de box is bekleed.

Soorten/maten/merken

Dreamzzz is een echte boxspringspecialist. We hebben er niet alleen veel verstand van, we hebben ook een groot assortiment van verschillende merken in huis. Pullman natuurlijk, de originele en nog steeds top! Maar onze Belgische leverancier Velda maakt ook fijne boxspring matrassen die erg aantrekkelijk zijn geprijsd. Je vindt ze in de winkels in Rijswijk en Oegstgeest. Eastborn is een Nederlandse fabrikant met oog voor design en toch een aantrekkelijk prijskaartje (winkel Rijswijk). In Oegstgeest laten we je met veel plezier kennismaken met de boxsprings van Caresse. In veel gevallen snel leverbaar en aantrekkelijk geprijsd. Dat geldt ook voor onze Grand Hyatt onder andere. In onze Haagse vestiging vind je Auping en Pullman boxspring combinaties van hoog niveau.

Bekijk onze producten

Ons assortiment verschilt per winkel. Hieronder wat boxsprings ter inspiratie.
Boxspring

Grote reputatie

Pullman heeft nog steeds een grote reputatie op het gebied van matrassen, met name wat betreft de binnenvering daarvan. Het is daarom geen wonder dat deze fabrikant zich heeft gespecialiseerd in het fabriceren van boxspring combinaties. Dat is daarom zo logisch omdat een boxspring combinatie in feite bestaat uit een verende ondermatras en een bovenmatras met binnenvering. Het geheel wordt eventueel nog afgedekt met een topmatras (sinds de introductie van Hästens is de topper in ons land helemaal hot). Dus: op dat soort bedden kan een matrasspecialist zich helemaal uitleven! En dat is precies wat ze bij dit mooie Nederlandse merk hebben gedaan.

Alleenrecht

Het merk Eastborn levert goede boxsprings voor een sympathieke prijs. Het merk behoort tot hetzelfde Scandinavische concern als Pullman. We voeren Eastborn alleen in onze winkel in Rijswijk. Nog een fabrikant die vermeldenswaard is: het Belgische Velda. Aantrekkelijk geprijsde, veel geprezen (door consumentenorganisaties) comfortabele boxsprings. Velda heeft daarnaast een uitgebreide keuze in bekledingsstoffen, past zich daardoor gemakkelijk aan elke slaapkamerstijl aan.

Innovaties Pullman matrassen

Pullman heeft verschillende innovaties en patenten op het gebied van juist de matrasbinnenwerken op haar naam staan en omdat het binnenwerk belangrijk is voor het comfort van jouw matras, is dat van betekenis. Zoals bijvoorbeeld de Inside Pocketveer, waar Pullman het alleenrecht op heeft. De Pullman binnenvering is van topniveau. Daarnaast verwerkt Pullman, net als veel duurdere merken, ook wilde zijde, paardenhaar, natuurrubber en de mooiste wol, katoen- en damastkwaliteiten in de matrassen die ook in deze fabriek met de hand worden gevuld en genopt.

Bekleding Pullmanboxspring

Die bekleding is tegenwoordig belangrijker dan eerder het geval was, omdat de moderne Pullman boxspring vaak bestaat uit een gestoffeerde onderbox met daarop een in dezelfde stof afgewerkte matras. Daar bovenop komt dan nog een topmatras die is afgewerkt met damast of een andere stof in wit of heel lichte tint. De topmatras doet meer dan je comfort bieden, het is ook een perfecte beschermer van de onderliggende matras die daardoor langer mee zal gaan.

Velda Larvik boxspring