Bekijk hier onze acties!                                                    

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Gezondheid | Alcohol en roken

De impact van alcohol op slaap

Alcohol wordt vaak gezien als een manier om te ontspannen en in slaap te vallen. Hoewel het in eerste instantie kan helpen om sneller in slaap te vallen, heeft alcohol een negatieve invloed op de kwaliteit van onze slaap. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Verstoorde slaapritme: Alcohol verstoort het natuurlijke slaapritme. Het vermindert de hoeveelheid REM-slaap (Rapid Eye Movement), die belangrijk is voor het consolideren van herinneringen en het verwerken van emoties. Daarnaast kan het leiden tot meerdere onderbrekingen in de slaapcyclus, wat resulteert in een minder verkwikkende slaap.
  2. Slaapapneu en snurken: Alcohol ontspant de spieren, inclusief de spieren in de luchtwegen. Dit kan leiden tot snurken en zelfs tot slaapapneu, waarbij de ademhaling herhaaldelijk stopt en start gedurende de nacht. Slaapapneu kan de slaapkwaliteit ernstig beïnvloeden en leiden tot vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen.
  3. Verhoogde kans op nachtelijk ontwaken: Hoewel alcohol in eerste instantie kan helpen om in slaap te vallen, kan het ook leiden tot frequente nachtelijke ontwakingen. Dit komt doordat alcohol de aanmaak van adenosine, een stof die de slaap bevordert, verstoort. Hierdoor kan je midden in de nacht wakker worden en moeite hebben om weer in slaap te vallen.

Dit doet roken met je slaap

Roken heeft niet alleen negatieve gevolgen voor onze algehele gezondheid, maar kan ook een negatieve invloed hebben op onze slaap. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Slaapstoornissen: Roken is geassocieerd met een verhoogd risico op slaapstoornissen, zoals slapeloosheid. Nicotine, een van de belangrijkste bestanddelen van sigaretten, is een stimulerend middel dat de slaap kan verstoren. Het kan leiden tot moeite met inslapen en doorslapen, en kan de slaaparchitectuur verstoren.
  2. Ademhalingsproblemen: Roken kan leiden tot ademhalingsproblemen, zoals chronische hoest en kortademigheid. Deze symptomen kunnen vooral ’s nachts verergeren, waardoor het moeilijk is om comfortabel te ademen tijdens het slapen. Dit kan de slaapkwaliteit negatief beïnvloeden en leiden tot vermoeidheid overdag.
  3. Verhoogde kans op slaapgerelateerde aandoeningen: Roken is ook geassocieerd met een verhoogd risico op slaapgerelateerde aandoeningen, zoals slaapapneu en rusteloze benen syndroom. Deze aandoeningen kunnen de slaap verstoren en leiden tot vermoeidheid en slaperigheid overdag.

Bezoek onze winkels

Wil jij verzekerd zijn van persoonlijk advies bij het kiezen van het perfecte bed? Bezoek dan een van onze Dreamzzz beddenwinkels in Den Haag, Rijswijk of Oegstgeest. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het vinden van het bed dat het beste past bij jouw slaapbehoeften en wensen.

Bij Dreamzzz begrijpen we dat iedereen uniek is en daarom bieden we een ruime keuze aan topmerken, matrassen, bedbodems, toppers en bedtextiel. Ons team heeft jarenlange ervaring en weet precies waar jij naar op zoek bent. Wij stellen jouw slaapcomfort centraal en streven ernaar om je een optimale nachtrust te bieden.

Kom langs in een van onze beddenwinkels en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie en ons persoonlijke advies. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd voor jou, zodat jij verzekerd bent van het perfecte bed.

Bekijk onze winkels
Dreamzzz Rijswijk

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
Zondag Gesloten
Dreamzzz Den Haag

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Deze winkel gaat sluiten. Spectaculaire opheffingsuitverkoop.
Dreamzzz Oegstgeest

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten