Bekijk hier onze acties!                                                     Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Gezondheid | Allergie

Anti allergeen beddengoed

Bij Dreamzzz verkopen we onder meer non-allergeen bedtextiel, dekbedden, lakens, tijken, overtrekken. We informeren je graag. Een groter en algemener probleem is de stofmijt. Dat minuscule beestje komt in alle bedden voor. Het leeft van huidschilfers en van schimmel en het houdt zich graag op in tijk of matras. De mijt zelf is niet het feitelijke probleem, het zijn de uitwerpselen daarvan die ons op de luchtwegen werken en die irriteren.

Tips voor huisstofmijt

Zuig je tijk daarom geregeld goed uit en kies anders voor een wasbare variant daarvan. We informeren je graag over de mogelijkheden. Een gladde slaapkamervloer die je geregeld stofzuigt is te prefereren boven zachte vloerbedekking, waarbij moet worden aangetekend dat zachte vloerbedekking stof kan binden. Dat kan een voordeel zijn. In elk geval: geregeld stofzuigen. Doe dat ook met je kussens (stofzuigen) en was/ververs de slopen geregeld.

Hoe herken ik huisstofmijt?

Je kunt een huisstofmijt allergie herkennen aan de volgende punten:

  • Je ervaart allergische reacties, zoals niezen, tranende ogen, huiduitslag of een loopneus, zodra je in contact komt met plekken waar de huisstofmijt vaak voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan bedden, kussens, tapijten of gordijnen.
  • Je ziet kleine witte plekjes op je kussens of matrassen. Dit zijn de uitwerpselen van de huisstofmijten.

Om zeker te weten dat het om een huisstofmijt allergie gaat kun je een allergietest doen om de exact oorzaak te achterhalen. Wij geven je graag advies over de mogelijkheden in bedden, matrassen en beddengoed als u last heeft van een huisstofmijt allergie.

Hoe voorkom ik huisstofmijt?

Hoe voorkom je dat de mijten zich in jouw matras nestelen? Eigenlijk is dat onmogelijk. Je kunt natuurlijk een waterbed nemen, dat is ontoegankelijk voor de mijt. Een goed wasbare tijk erop en jouw hygiëne is gewaarborgd.

Er is tegenwoordig nog een andere effectieve oplossing, geschikt voor conventionele matrassen: goed wasbare hoeslakens die zijn voorzien van een ondoordringbare, maar toch goed ademende coating of –voering. Die coating beschermt de matras tegen mijten en vocht, maar niet ten koste van het slaapcomfort! Niet zweterig, wel effectief tegen de mijt. Vraag ons er naar!

Antibacteriële matras

De hiervoor beschreven maatregelen zijn in bijna alle gevallen voldoende gebleken om het stofmijt probleem binnen de perken te houden. In uitzonderlijke gevallen kun je alsnog overgaan tot de aanschaf van antibacteriële matras(sen) en of kussen(s). We lichten je in graag over de mogelijkheden daarvan, maar één ding is zeker: de huisstof mijt valt nooit helemaal te vermijden.

Persoonlijk advies

Bij Dreamzzz begrijpen we dat iedereen uniek is en daarom bieden we een ruime keuze aan topmerken, matrassen, bedbodems, toppers en bedtextiel. Ons team heeft jarenlange ervaring en weet precies waar jij naar op zoek bent. Wij stellen jouw slaapcomfort centraal en streven ernaar om je een optimale nachtrust te bieden.

Bezoek onze winkels

Wil jij verzekerd zijn van persoonlijk advies bij het kiezen van het perfecte bed? Bezoek dan een van onze Dreamzzz beddenwinkels in Den Haag, Rijswijk of Oegstgeest. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het vinden van het bed dat het beste past bij jouw slaapbehoeften en wensen.

Kom langs in een van onze beddenwinkels en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie en ons persoonlijke advies. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd voor jou, zodat jij verzekerd bent van het perfecte bed. Tot snel bij Dreamzzz!

Bekijk onze winkels
Dreamzzz Rijswijk

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
Zondag 12.00 - 17.00
Dreamzzz Den Haag

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Deze winkel gaat sluiten. Spectaculaire opheffingsuitverkoop.
Dreamzzz Oegstgeest

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten