Bekijk hier onze acties!                                                     Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Gezondheid | Lage rugpijn

Oorzaken lage rugpijn

De pijn wordt veroorzaakt door de lage rugwervels waarvan de tussenwervelschijven in het gedrag zijn gekomen. Een goede matras zal je klachten verlichten en opnieuw ontstaan daarvan voorkomen, tenzij je jouw rug overdag blijft overbelasten. Bijvoorbeeld door te zwaar te tillen, voorovergebogen te werken of door in een foute werkhouding te zitten.

Slaap je goed en gezond, dan kun je die foute gewoonten langer volhouden zonder klachten. Maar heb je een slechte matras dan staat die nachtelijk herstel in de weg. Sterker nog, zo’n matras kan de feitelijke oorzaak van je klachten zijn.

Waterbed bij rugproblemen

Waterbedden geven van nature een uiterst gelijkmatige ondersteuning en kunnen alleen daarom al serieus in overweging worden genomen. Ook als je er nog nooit op geslapen hebt! Koudwatervrees hoef je niet te hebben, probeer maar eens uit zonder vooroordeel.

Als je klachten niet verminderen, vraag dan je huisarts of fysiotherapeut om oefenstof om je lage rugspieren te versterken en ze beter tot rust te laten komen.

Wanneer moet ik mijn matras vernieuwen?

Als je in bed ligt moet er een denkbeeldige horizontale rechte lijn getrokken kunnen worden van je nek tot aan je knieën. Dat betekent dat je schouders en heupen dieper in de matras moeten zakken en je middenrif en benen juist goed worden ondersteund. Sommige matrassen zijn daarom in zones ingedeeld, maar dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Traagschuim (Nasa) matrassen en goede boxspringmatrassen zullen bijna altijd de vereiste balans in de ondersteuning weten te vinden, mits ze zijn geselecteerd mede op basis van jouw bouw en gewicht.

Daarnaast kun je rekening houden met een aantal tekenen, die aangeven dat het tijd is voor een nieuwe matras.

  • Na ongeveer 7 tot 10 jaar (voor een waterbed geldt een wat langere periode) is het tijd om je matras te vervangen;
  • Je matras moet zéker worden vervangen als er deuken in komen die niet meer terugveren;
  • Kom je moeilijk in slaap of word je vaak voortijdig wakker? Ook dat kan een teken zijn dat je je matras nodig moet vervangen.

Bezoek onze winkels

Wil jij verzekerd zijn van persoonlijk advies bij het kiezen van het perfecte bed? Bezoek dan een van onze Dreamzzz beddenwinkels in Den Haag, Rijswijk of Oegstgeest. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het vinden van het bed dat het beste past bij jouw slaapbehoeften en wensen.

Bij Dreamzzz begrijpen we dat iedereen uniek is en daarom bieden we een ruime keuze aan topmerken, matrassen, bedbodems, toppers en bedtextiel. Ons team heeft jarenlange ervaring en weet precies waar jij naar op zoek bent. Wij stellen jouw slaapcomfort centraal en streven ernaar om je een optimale nachtrust te bieden.

Kom langs in een van onze beddenwinkels en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie en ons persoonlijke advies. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd voor jou, zodat jij verzekerd bent van het perfecte bed.

Bekijk onze winkels
Dreamzzz Rijswijk

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
Zondag 12.00 - 17.00
Dreamzzz Den Haag

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Deze winkel gaat sluiten. Spectaculaire opheffingsuitverkoop.
Dreamzzz Oegstgeest

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten