Bekijk hier onze acties!                                                    

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Gezondheid | Snurken

Snurken tijdens het slapen

Snurken is het geluid dat wordt geproduceerd wanneer de luchtstroom belemmerd wordt tijdens het ademen tijdens de slaap. Het kan variëren van zacht gerommel tot luide geluiden die anderen in de kamer kunnen storen. Snurken kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verstopte neus, verslapping van de keel- en tongspieren, overgewicht of het gebruik van bepaalde medicijnen.

De impact van snurken op de slaap is tweeledig. Ten eerste kan het de kwaliteit van de slaap van de snurker zelf beïnvloeden. Het snurken kan leiden tot onderbroken slaap, waardoor de persoon niet de diepe, herstellende slaapfases kan bereiken. Hierdoor kan hij of zij zich ’s ochtends moe en niet uitgerust voelen.

Ten tweede kan snurken ook de slaap van de partner verstoren. Het luide geluid kan de partner wakker houden of uit zijn of haar slaap halen, wat leidt tot prikkelbaarheid, vermoeidheid en mogelijk slaapproblemen bij beide partners.

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer snurk tijdens het slapen

Gelukkig zijn er verschillende strategieën die kunnen helpen bij het verminderen van snurken en het bevorderen van een goede nachtrust voor zowel de snurker als de partner:

  • Veranderingen in levensstijl: Gewichtsverlies kan helpen bij het verminderen van snurken, omdat overtollig vetweefsel rond de luchtwegen kan bijdragen aan vernauwing en belemmering van de luchtstroom. Daarnaast kan het vermijden van alcohol en het stoppen met roken ook bijdragen aan het verminderen van snurken.
  • Slaaphouding: Het veranderen van de slaaphouding kan soms snurken verminderen. Slapen op de zij in plaats van op de rug kan de kans op snurken verminderen, omdat de tong en het zachte gehemelte minder snel de luchtweg blokkeren.
  • Gebruik van hulpmiddelen: Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar, zoals neusstrips, neusspreiders of speciale kussens, die kunnen helpen bij het openhouden van de luchtwegen en het verminderen van snurken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van deze hulpmiddelen kan variëren, afhankelijk van de individuele situatie. Wanneer je als partner erg veel last hebt van het gesnurk, zijn de aanschaf van oordoppen aan te raden.
  • Medische interventie: In sommige gevallen kan snurken een teken zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals slaapapneu. Als snurken ernstig en aanhoudend is, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor een grondige evaluatie en mogelijke behandelingsopties.

 

Slaap jij op een comfortabel kussen?

Het is van cruciaal belang om te slapen op een goed kussen, vooral als je te maken hebt met snurkproblemen. Een verkeerd kussen kan leiden tot een gebogen nekpositie, wat de luchtwegen kan vernauwen en het snurken kan verergeren. Het kiezen van een kussen dat je hoofd en nek op een neutrale en comfortabele positie houdt, kan helpen om de luchtwegen open te houden en het snurken te verminderen.

Het belang van een goed bed en matras

Naast het aanpakken van snurken, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de slaapomgeving om een goede nachtrust te bevorderen. Een goed bed, dat specifiek is afgestemd op jouw individuele behoeften, kan een aanzienlijk verschil maken in het verminderen van snurken en het bevorderen van een gezonde slaapomgeving. Een bed dat optimaal comfort en ondersteuning biedt, kan helpen om de juiste slaaphouding te behouden en de luchtwegen open te houden. Dit kan het risico op het blokkeren van de luchtweg verminderen en daardoor snurken verminderen. Het is belangrijk om een bed te kiezen dat stevig genoeg is om goede ondersteuning te bieden, maar tegelijkertijd ook comfortabel is om in te liggen.

Bezoek onze winkels

Wil jij verzekerd zijn van persoonlijk advies bij het kiezen van het perfecte bed? Bezoek dan een van onze Dreamzzz beddenwinkels in Den Haag, Rijswijk of Oegstgeest. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het vinden van het bed dat het beste past bij jouw slaapbehoeften en wensen.

Bij Dreamzzz begrijpen we dat iedereen uniek is en daarom bieden we een ruime keuze aan topmerken, matrassen, bedbodems, toppers en bedtextiel. Ons team heeft jarenlange ervaring en weet precies waar jij naar op zoek bent. Wij stellen jouw slaapcomfort centraal en streven ernaar om je een optimale nachtrust te bieden.

Kom langs in een van onze beddenwinkels en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie en ons persoonlijke advies. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd voor jou, zodat jij verzekerd bent van het perfecte bed.

Bekijk onze winkels
Dreamzzz Rijswijk

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
Zondag Gesloten
Dreamzzz Den Haag

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Deze winkel gaat sluiten. Spectaculaire opheffingsuitverkoop.
Dreamzzz Oegstgeest

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten