Bekijk hier onze acties!                                                    

Crown ico Al 15 jaar de specialist in bedden Google beoordeling 4.2

Kiezen voor een koudschuim of traagschuim matras?

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim, een variant van polyerethaanschuim, kenmerkt zich door zijn uitstekende veerkracht. Koudschuim ontstaat door schuimvorming of gieten. Dankzij de open celstructuur biedt koudschuim uitstekende ventilatie en vochtregulatie, waardoor het extra goed ademt en het vocht efficiënt wordt afgevoerd. Dit type matras staat bekend om zijn buitengewone veerkracht, het omdraaien in bed gaat hierdoor gemakkelijk.

Wat is een traagschuim matras?

Een matras van traagschuim bestaat uit visco-elastisch polyurethaan, een kunststofmateriaal. Het bijzondere aan traagschuim is dat het van nature redelijk stevig is, maar zachter wordt onder invloed van lichaamswarmte. Dit resulteert in een langzame aanpassing van het matras aan de contouren van je lichaam, waardoor het als een soort van mal zich om je lichaam vormt.

De voordelen van koudschuim

Kies je voor een koudschuim of traagschuim matras? Bij het kiezen van een matras of kussen is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Twee populaire opties zijn koudschuim en traagschuim. Beide materialen hebben unieke eigenschappen die een invloed hebben op het comfort en de ondersteuning die ze bieden tijdens het slapen. In dit artikel zullen we de voordelen van koudschuim en traagschuim bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van het juiste matras of kussen.

Koudschuim is een veerkrachtig schuim dat bekend staat om zijn duurzaamheid en ondersteunende eigenschappen. De voordelen van koudschuim zijn:

  • Uitstekende ondersteuning: koudschuim reageert op drukpunten en past zich aan de vorm van je lichaam aan, waardoor het een goede ondersteuning biedt voor je rug, schouders en heupen. Dit zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom en kan helpen bij het verminderen van pijn en spanning.
  • Goede ventilatie: koudschuim heeft een open celstructuur, waardoor het materiaal goed ademend is. Dit bevordert de luchtcirculatie en voorkomt ophoping van warmte en vocht, wat kan leiden tot een koeler en droger slaapoppervlak.
  • Duurzaam: koudschuim staat bekend om zijn duurzaamheid en veerkracht. Het behoudt lang zijn vorm en biedt langdurig comfort en ondersteuning. Dit maakt koudschuimmatrassen en -kussens een goede langetermijninvestering.

De voordelen van traagschuim

Traagschuim, ook bekend als memory foam, is een materiaal dat reageert op warmte en druk. Het wordt zachter en vormt zich naar het lichaam wanneer het wordt verwarmd door lichaamswarmte. Hieronder hebben we de voordelen van traagschuim voor je op een rijtje gezet:

  • Drukverlichting: traagschuim reageert op de warmte van het lichaam en past zich aan de contouren van het lichaam aan. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht en verlicht drukpunten, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van een betere bloedcirculatie.
  • Bewegingsisolatie: Een ander voordeel van traagschuim is het vermogen om bewegingsoverdracht te verminderen. Het materiaal absorbeert energie en voorkomt dat bewegingen zich door het matras verspreiden. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die een partner hebben die veel beweegt tijdens het slapen, omdat het de slaapkwaliteit niet verstoort.
  • Aanpassingsvermogen: traagschuim past zich langzaam aan aan de vorm van het lichaam en behoudt die vorm gedurende langere tijd. Dit creëert een gevoel van gewichtloosheid en kan helpen bij het verminderen van draaien en woelen tijdens de slaap.

Wat is het verschil tussen traagschuim en koudschuim?

Een koudschuimmatras biedt meer stevigheid en veerkracht dan traagschuimmatrassen. Traagschuim past zich aan de vorm van je lichaam aan, waardoor het zachter aanvoelt. Dit zachtere matras vermindert de drukpunten tijdens het slapen. Beide typen matrassen ventileren goed vanwege hun open celstructuur. Echter, een traagschuimmatras ventileert iets minder efficiënt dan een koudschuimmatras omdat traagschuim vervormt onder invloed van lichaamswarmte, waardoor de cellen samengedrukt worden en de ventilatie wordt verminderd. In tegenstelling hiermee blijven de cellen van koudschuimmatrassen open, waardoor ze beter blijven ventileren.

Koudschuim matras nadelen

Naast diverse voordelen brengt een koudschuim matras ook een aantal nadelen met zich mee. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  1. Hogere kosten in vergelijking met reguliere matrassen: Over het algemeen zijn koudschuimmatrassen duurder dan reguliere matrassen vanwege de gebruikte hoogwaardige materialen en productietechnologieën.
  2. Zwaarder dan reguliere matrassen: Koudschuimmatrassen zijn over het algemeen zwaarder dan reguliere matrassen, waardoor het draaien en verplaatsen van het matras lastiger kan zijn.

Uiteindelijk hangt de keuze voor een matras natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Bezoek onze winkels

Wil jij verzekerd zijn van persoonlijk advies bij het kiezen van het perfecte bed? Bezoek dan een van onze Dreamzzz beddenwinkels in Den Haag, Rijswijk of Oegstgeest. Onze deskundige medewerkers staan klaar om jou te helpen bij het vinden van het bed dat het beste past bij jouw slaapbehoeften en wensen.

Bij Dreamzzz begrijpen we dat iedereen uniek is en daarom bieden we een ruime keuze aan topmerken, matrassen, bedbodems, toppers en bedtextiel. Ons team heeft jarenlange ervaring en weet precies waar jij naar op zoek bent. Wij stellen jouw slaapcomfort centraal en streven ernaar om je een optimale nachtrust te bieden.

Kom langs in een van onze beddenwinkels en laat je verrassen door onze uitgebreide collectie en ons persoonlijke advies. Onze medewerkers nemen uitgebreid de tijd voor jou, zodat jij verzekerd bent van het perfecte bed.

Bekijk onze winkels
Dreamzzz Rijswijk

Openingstijden

Maandag 13.00 - 17.30
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
Zondag Gesloten
Dreamzzz Den Haag

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten
Deze winkel gaat sluiten. Spectaculaire opheffingsuitverkoop.
Dreamzzz Oegstgeest

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten