Slaap

Wist je al dat een gezonde en diepe slaap ongelooflijk belangrijk is voor jouw totale gezondheid? En dus ook voor je presteren overdag? Heel veel mensen onderschatten het belang van goed slapen, terwijl hun gezondheid en levensgeluk er van afhangen.

Het is ook belangrijk dat je voldoende lang slaap krijgt. Neem echt 7 of 8 uur de tijd, lang achtereen kort slapen is ongezond, je doet jezelf tekort. Slaap inhalen? Dat kan niet, je kunt niet 6 dagen in de week weinig slapen en het op de zevende dag weer goed maken. Daarom: probeer iedere dag/nacht voldoende slaap te krijgen!

  • Persoonlijke advies
  • Goed bereikbaar
  • Exclusieve merken
  • Excellente service

Slaap je al als je jouw bed ziet?
Fijn voor je, maar het zegt nog niets over de kwaliteit van jouw slaap. Kom je wel toe aan voldoende REM-slaap? Ben je ’s morgens echt uitgerust en fit? Voel jij je ook behaaglijk in jouw bed als het warm is in de kamer? Een goede matras is van niet te onderschatten belang voor je humeur, jouw lichamelijke conditie overdag, je concentratievermogen en de soepelheid van je spieren en gewrichten.

Rapid Eye Movements (REM)
Je slaap kent allerlei stadia, onder meer dat van de Rapid Eye Movements (REM), dat heel belangrijk is voor je rust. In de korte perioden dat die REMslaap duurt, droom je en bewegen je ogen heel snel, je hele systeem is zich dan aan het ‘resetten’ en al lijkt het een nogal onrustig gedoe, juist op die momenten ben je echt bezig met het herstel van allerlei functies die je overdag weer dringend nodig zult hebben.

Heb je vaak last van lage rugpijn, dan kan het ook heel goed zijn dat je matras of matrasbodem daarvan de oorzaak is. Het kan ook zijn dat je kussen jouw hoofd en nek niet goed ondersteunt, waardoor je ruggengraat verkeerd wordt belast, tijdens de slaap. Je gezonde slaap kan op heel veel manieren worden verstoord en dat gaat ten koste van je welzijn overdag.

Ga niet over een nacht ijs
Daarom: ga niet over een nacht ijs als je toe bent aan een nieuw bed (en dat ben je ongeveer elke tien jaar). Kies zelfs je hoofdkussen met grote zorgvuldigheid want goed slapen is een optelsom van heel veel factoren. Kies daarom bewust, kies nauwkeurig en bereid je van tevoren goed voor als u een nieuw matras gaat kopen. Lees bijvoorbeeld wat er verder nog allemaal op deze site aan informatie over slapen en bedden wordt gegeven. Je kunt nooit te veel weten van bedden en slaap.... Meer weten over hoe belangrijk slapen voor je gezondheid is? Klik hier.